Möt Emma Stenholm

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet. I det här avsnittet träffar vi Emma Stenholm, Head of Physical Security and Resilience på Group Security, Ericsson.

Emma Stenholm, är administratören som blev polis med fokus på ungdomar och samverkan och därefter trygghetschef på MTR och numera, sedan fyra år, är Head of Physical Security and Resilience på Ericsson.

Hennes arbetsområde täcker kris- och kontinuitetshantering, personalsäkerhet, eventsäkerhet, resesäkerhet, säkerhet i högriskområden, fysisk säkerhet, ledningens säkerhet, awareness och kompetensplanering och försörjning.

Hon leder det globala kris- och kontinuitetsteamet om åtta personer och jobbar framför allt strategiskt och process-styrt sinom 5 geografiska marknadsområden. En av de största utmaningarna är att arbeta i olika tidszoner och att det är en väldigt kort tid på dygnet som man kan samla alla

Jobbet är i princip Emmas hobby, hon tycker om att arbeta och kan ha svårt att säga nej. Framför allt tycker hon om att arbeta med utveckling, samverkan och hitta nycklar till framgång.

Säkerhetschefen ser hon lite som en intern supportfunktion och måste både vara lyhörd och kommunikativ – men framför allt förstå verksamheten och affären. Dessutom blir det allt viktigare att förstå geopolitik.

Podden finns där poddar finns, bland annat på Spotify och Apple podcasts.

Den produceras av Företagsuniversitetet i samarbete med Aktuell Säkerhet, Secnet och Qnet.
 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *