Ola JÖrgensen om säkerhetsarbetet på coop

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet. I det här avsnittet träffar vi Ola Jörgensen, koncernsäkerhetschef på Coop.

Ola Jörgensen är inte bara koncernsäkerhetschef på Coop, utan också säkerhetschef för Medmera Bank och vice ordförande i de två nätverken Secnet och HSG. Han är dessutom examinator i både säkerhetschefs- och säkerhetssamordnarutbildningarna på Företagsuniversitetet, något han tycker är utvecklande för egen del. 

Han beskriver sig som visionär och tycker om att se processer och personer utvecklas. Han menar att en framgångsfaktor är att vara ödmjuk, även om man också ska vara tydlig, korrekt och bestämd när det behövs. 
 
Här berättar han om säkerhetsarbetet på Coop men också om den omtalade ransomwareattacken sommaren 2021, under pandemi- och semestertider – om krisarbetet som skedde via Teams, om hur 700 butiker successivt kunde öppna upp igen och varför Coop har varit så transparenta om incidenten. 
 
Dessutom berättar han om ”Fotoisteget”, som den ”glada hobbyfotograf” han är!

Podden produceras av Företagsuniversitetet i samarbete med Aktuell Säkerhet, Secnet och Qnet och finns där poddar finns, bland annat på Spotify och Apple podcasts.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *