Möt Jens Berglund på SAAB

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet och som vill säkra verksamhetens affär. I det nya avsnittet träffar vi Jens Berglund, Director Group Security på SAAB.

Med 18 000 medarbetare, affärer i 100 länder och personal i 30 länder ställs det stora krav på personal- och resesäkerheten. Det vittnar Jens Berglund om i det nya avsnittet i podden Sveriges säkerhetschefer. Han är Director Group Security på SAAB, med ansvar för personalsäkerheten och arbetar med insider prevention, security awareness, travel security samt executive security men även digitalisering.

Med sig ”i bagaget” har han över 16 år inom försvaret och flera olika utlandstjänstgöringsperioder. Han tror att det är nyttigt att ha en ”healthy paranoia” och delar gärna med sig av hur SAAB arbetar med rese- och personalsäkerhet.

Han försöker alltid se helheten och tycker om att arbeta med människor. Dessutom berättar han att han tycker att säkerhetschefer måste ha en god analysförmåga.

Podden produceras av Företaguniversitetet i samarbete med Aktuell Säkerhet, Secnet och Qnet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *