Lena Sahlin om säkerhet och idrott

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet och som vill säkra verksamhetens affär. I det här avsnittet träffar vi Lena Sahlin.

Lena S i studion

Lena Sahlin är numera säkerhetsansvarig för idrott och kriminalitet vid Riksidrottsförbundet men var tidigare säkerhetschef på Svenska Hockeyligan. Hon berättar att det var en ”säkerhetsflik” som ledde till att hon började arbeta med säkerhet och i dag omfattar hennes arbetsuppgifter att arbeta mot hot, våld och otillåten påverkan, matchfixning och med säkra evenemang. Hon beskriver matchfixning som ett av idrottens största hot.

Lena  tycker generellt att idrott är en unik samlingsplats, en folkrörelse som kan ena människor kring en klubb eller ett landslag och framhåller att säkerhetsarbete framför allt handlar om service och dessutom är en färskvara.  Själv försöker hon vara tydlig och lyhörd och menar att det skapas verkstad genom ärlighet. Det berättar hon för Lotta Eriksson i studion.

Podden finns exempelvis på Spotify, Acast och Apple podcasts

Den produceras av Företagsuniversitetet i samarbete med Aktuell Säkerhet, Secnet och Qnet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *