Möt Håkan Borgström i podden

Måndagen den 29 mars släpptes avsnitt 4 i podden Sveriges säkerhetschefer. Denna gång möter vi Håkan Borgström, som har många insikter och åsikter om säkerhetschefsrollen efter många år som koncernsäkerhetschef inom bland annat Vattenfall, Loomis och Telenor.

”Säkerhet är en av många stödfunktioner. Vi ska hjälpa verksamheten att nå sina mål” konstaterar han bland annat.

Håkan Borgström, som driver företaget Sepiam, menar att de flesta svenska företag har en ”säkerhetsskuld” och att dagens säkerhetschefer måste jobba skräddarsytt utifrån den verksamhet man befinner sig i. Det handlar helt enkelt om att hitta gapet mellan den reella verkligheten och den förväntade målbilden – och att jobba långsiktigt och kommunikativt.

Podden finns bland annat på Spotify, Acast och Apple podcasts

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *