Tips från Säpo

Vad är främmande makt ute efter? Varför är Sverige så intressant? Hur ska säkerhetsskyddet utformas och upprätthållas? Vad kan vi som säkerhetschefer tänka på och göra? Dessa frågor och många fler får sina svar i det nya avsnittet av podden Sveriges säkerhetschefer, då Kennet Alexandersson och Åsa Ahl från Säkerhetspolisen medverkar.

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi vanligtvis landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. I det nya avsnittet medverkar litet speciella gäster, nämligen Kennet Alexandersson och Åsa Ahl från Säkerhetspolisen.

Åsa informerar exempelvis om säkerhetsskyddsanalysens vikt, vad den ska innehålla och hur den ska tas fram medan Kennet Alexandersson poängterar att vi i Sverige måste göra det hela så svårt och dyrt som möjligt för andra länder, för att minska deras manöverutrymme när det exempelvis gäller spionage och IT-attacker.

Podden finns där poddar finns, bland annat på Spotify, Acast och Apple podcasts. Den produceras av Företagsuniversitetet i samarbete med Secnet, Aktuell Säkerhet och Qnet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *